11/27/13

Lägesuppdatering

Jaha, hej och hå. Plötsligt hade vi adventveckan som alla julentusiaster gått och längtat efter, även jag.
Det jag inte visste då när jag längtat efter den är att jag dels skulle ha en förkylning från helvetet och att jag dessutom skulle jobba dubbelt.. 5.45-17.30 utan någon mer rast än när jag kör från jobb A till jobb B. Det gör mig egentligen ingenting, jag älskar att jobba. Men mitt julande blir lidande. Visserligen får jag lite utlopp för det i jobb B eftersom jag har förmånen att jobba med barn. Men hemma är jag inte mycket till hjälp.
Tur i oturen är det att jag bor på Vällan i år, för där blir fönstrena putsade även om inte jag gör det. Eller visst kan jag putsa fönstrena, fast då blir det i mörker vilket brukar synas i resultatet.
Men som sagt, jul blir det ändå.
Imorgon åker jag, mamma och mormor på en dagstripp till Stockholm. Det ska bli mysigt. Jag var visserligen där i helgen, men då var tankarna på annat. Dock fick jag se NKs julskyltning som enligt mig var en hit (Hallå, det var hundar liksom).

Så vi drar en statuscheck. Idag är det 27 november och jag har:

-Druckit glögg
-Lyssnat på julmusik
-Ätit pepparkakor och lussebulle/saffransgiffel
-Ätit juleskum och Alladinchoklad
-Beställt och köpt julklappar
-Kollat på julfilmer
-Julstädat (iaf ett skåp)
-Frissat i jultidningar, och så klart julbloggar
-Kollat julskyltningar

Så listan är helt okej enligt mig. Många tycker säkert jag tjuvstartat, men för mig handlar det om att få ut så mycket som möjligt av julen. 😉

11/20/12

Tiden vart tog du vägen??

Började med en mer detaljerad julplanering idag eftersom det har dykt upp massor av roliga saker i december.

Jag är fast besluten om att inte stressa så då är det lika bra att planera. Imorgon ska det till exempel putsas fönster så det står härliga till. Ska dessutom hinna baka bananabreads som skall frysas in till min adventsfest. Kanske inte juligt, men om jag inte serverar dom blir jag lyncad.

På torsdag ska jag upp till mormor och lägga upp, och ner gardiner som sen ska strykas och sättas upp. Så måste jag även packa inför Stockholm på fredagen.

Det ser med andra ord ut som det kommer bli en fullspäckad tid före jul. Men oroa er inte, jag ska försöka komma ihåg att njuta också.

image

Vaniljdubletter jag bakade härom dagen och har fryst in.

11/15/12

I full gång

Även om det inte riktigt syns här så är planeringen och julbaket i full gång. Igår var det pepparkaksmuffin som stod på schemat. Men blev så några att jag nog får ställa in mig på att göra en till sats.

I tisdags var även en mycket trevlig Fag eftersom jag fick en personlig inbjudan till julbloggsträffen på skansen nästa fredag. Ska bli så otroligt roligt, och jag längtar som en galning.

I helgen ska jag också försöka hinna med mer bak men även att putsa fönster. Hade väl egentligen velat bytt gardiner men det ligger jag lågt med.

Ja nu är det bara två futtiga veckor kvar innan jag äntligen får sätta upp julbelysningen. Har sett att vissa har tjuvstartat och redan satt upp ljusstakar och hur mysigt det än ser ut så är det för tidigt enligt mig. Men snart är det dags.

Mycket att se fram emot med andra ord. Och så här blev mina muffins.

image

Ovanligt fina för att ha varit jag som vart i farten. 😉

11/5/12

Det närmar sig med stormsteg.

Nu är det mindre än 4 veckor kvar till första advent. Med andra ord hög tid att börja med julstöket. Kan tyckas vara tidigt, men jag har inget annat val om jag ska hinna få allt klart till den 8 dec när jag har tänkt att ha advents fest. Och eftersom det är så mycket jag ska baka är det lika bra att sätta igång. Julstädningen har jag redan börjat med, kanske för att jag fortfarande jobbar på att komma i ordning och då lika gärna kan passa på att städa.

Den här veckan är jag ledig tisdag onsdag så har tänkt att slänga ihop lite mjuk pepparkaka och banana breads. Har dessutom hittat roliga recept jag tänkte prova.

Vad härlig den här tiden på året är ändå! Tycker ni inte?

image

Bara lite snö som fattas

10/26/12

När planerna rasar..

Skrev ju tidigare att jag redan hittat gardiner till köket. Jag tar nu tillbaka det uttalandet och meddelar att jag ligger på noll när det kommer till tänkta gardiner. Det är nämligen så, precis som min mardröm från här om natten påstod, att gardinstängerna i den här lägenheten sitter väldigt högt upp. Så gardinerna jag lånat passar inte alls. 🙁

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till just nu. Men det löser sig nog. Julen kommer ju ändå!

image

Just ja, i fönstret står även mitt senaste loppisfynd. Ska presentera den för er någon dag.

10/9/12

En hållbar jul?

Har sedan jag flyttat in i min tillfälliga lägenhet självklart redan börjat planera julen. Den är ju större än vad jag någonsin haft så en fullstor gran var självklar. Dess värre är det ju inte min lägenhet utan en jag hyr i andra hand. Det gör att jag känner att det vore otroligt korkat av mig att spendera en massa pengar på saker till den här lägenheten. Dels för att jag inte är gjord utav pengar men även för att konsumtionen jag upplevde i USA (där lagas INGET utan man köper nytt) skrämde mig nå så fruktansvärt. Det är heller inte hållbart av mig att som 25 åring redan ha större julförråd än alla mina vänner tillsammans.

Därför har jag satt mig själv under köpstopp – jag får alltså inte köpa något nytt i inredningsväg till den här lägenheten. Istället ska jag spara pengar till framtida riktiga lägenhet. Det låter kanske hårt, men jag får helt enkelt bli lite kreativ. Mamma och mormor har ju också massvis med saker, har dessutom tillgång till min systers julsaker och sitter som sagt själv även på en hel del. Så jag tror absolut att det utan problem kan bli ett julparadis i den här lägenheten också.

Har redan hittat ett par gardiner jag ska ha i köket, måste bara mäta så de räcker till. För visst är jag vilig att kompromissa – men någon måtta får det vara! Tror jag är all set med julbelysningen också, det enda jag skulle vilja ha tag på är en julstjärna i metall till sovrummet. Dom ger ju så stämningsfullt ljus och skulle dessutom göra sig väldigt bra där inne. MEN… Jag har ingen, mamma har ingen utan det är i så fall om mormor har en. Håll tummarna för mig.

Annars är det enda jag kommer lägga pengar på, men självklart så lite som möjligt, julblommor. Jag bara SKA ha hyacinter, amaryllis och julstjärnor. Så är det bara.

Vad tror ni? Kommer jag klara av det?

Annars får ju ni påpeka när jag fuskar så ska vi se vad jag kan dra för dålig ursäkt till just det inköpet.

På tal om inköp… måste fota mina nya tomtar jag köpt 😉

10/4/12

Nu…

ska jag och mamma ut i skogen och reka efter en:

Image

Självklart är hundarna med, dom är som ni kanske förstått vid det här laget en stor del av vår jul 😉

09/25/12

Spännande!!

Eftersom jag jobbar på en bensinstation får jag ofta packa upp veckotidningarna, något som är ett ganska kul jobb. Det är kul att se om det är något intressant. Så här års börjar det dock bli ännu mer intressant då oktober månad snart kommer vilket innebär att de underbara jultidningarna kommer!!

imageIdag Idag komer det lite nya tidningar ut i butik,  men det enda juliga jag kunde hitta var att Hemmets veckotidning som hade ett uppslag om att brodera till jul samt ett avsnitt om amaryllis.

Ni vet väl att det var 8-10 veckor för en amaryllis att blomma från lök, så om ni vill ha blommande amaryllisar till advent är det snart hög tid att plantera dem.

Jag tror jag ska plantera några nästa vecka och sen vänta lite innan jag sätter några till så jag har amaryllis som blommar hela december.

image

09/20/12

Inspirerad.

Gårdagens frukost råkade visst bli två timmar lång, men det blir lätt så när man har det så här.

image

Idag står jag på jobbet, kanske inte lika mysigt. Fast ändå lite mysigt. Speciellt om man varit så inspirerad som jag varit idag! Hade nog med kylan att göra men min hjärna och fantasi har jobbat på högvarv!
Dels har jag planerat glöggpartyt jag tänker ha för mina vänner (ist för födelsedagsfest), min födelsedag och även vilket julgodis jag vill bjuda på vid de båda tillfällena. Dessutom har jag skrivit ned vilka som ska få julkort så att jag vet hur många jag har att göra.
Men inte nog med det, jag har även fantiserat andra projekt. Jag skriver fantiserat ist för planerat eftersom mina planeringar oftast brister. Att fantisera är dessutom roligare.

Nu är det dessutom bara 10 dagar kvar av september, sen har vi oktober som är sen höst och alla jultidningar börja dyka upp!!!!