09/20/12

Vänner och jul

Slog på femman när jag åt. Till min stora glädje var det vänner, och kanske ännu bättre – ett julavsnitt! Mys!
Det när Chandler får lov att jobba borta under jul. Inte det bästa, men det duger utmärkt ändå!

09/17/12

A Princess For Christmas

Då jag blev hemma på Vällan igår (där mina föräldrar bor) råkade jag och mamma surfa oss in på en julfilm vi tittade på. Det var inte alls meningen utan det blev bara så.

Vi tittade i alla fall på A Princess For Christmas från 2011. Formatet påminde väldigt mycket om en film från något utav de amerikanska filmbolagerna då de brukar ösa ur sig sånna filmer, och mycket riktigt när jag googlat på den idag så hittade jag att den kommer från Hallmark channel. Lite billigt gjorda, okända eller avdankade skådespelare och en simpel handling. Men när man bara vill ha något att slötitta på så duger det alldeles utmärkt. Här behöver man inte vara rädd för att filmen ska ta en galen vändning utan den lufsar på i sin egna takt och är så där sötsliskig som bara en tv film kan vara.

När Jules syster och svåger plötsligt går bort i en olycka, blir Jules Daly (Katie McGrath) vårdtagare till hennes unga systerdotter Maddie och systerson Milo. Hon kämpar för att få den nya familjen att fungera, vilket inte är det lätta med en rebellisk tonåring till son och en olycksfågel till dotter som tillsammans fått flera barnflickor att sluta. När Jules dessutom förlorar jobbet och krashar bilen känns livet som allt annat än en dans på rosor., något som gör att hon accepterar en mystisk inbjudan att fira jul med barnens farfar Edward (Roger Moore), hertigen av Castlebury Hall. På plats i det stora slottet inser hon att inbjudan kanske inte var så godhjärtad som hon trodde och hon börjar kämpa för att ge barnen och de andra på Castlebury Hall en magisk jul.

 

En söt film som påminner lite om En Prinsessas Dagbok, och som jag nog inte skulle ha betalt pengar för att se. Men en sen söndagnatt när man längtar till julen var den alldeles lagom trots stundvis tvivelaktiga skådespelarinsatser och billigt manus.