11/13/13

På Lördag

Den 16/11 börjar årets julfrimärken säljas. Det ger er exakt 1 månad på er att få i väg era julhälsningar i tid.

På macken har skyltmaterialet anlänt och jag ska börja skriva min julkortslista för att vara säker på att jag inte glömmer någon.
image

Julkorten som ska utomlands börjar det även bli hög tid att få koll på.
image

10/28/13

Svenska Julvisor

Den här julklappen tänker jag klicka hem till mig!

Här har vi samlat trettiotre av våra allra käraste julsånger – med Anders Wihks fina musikarrangemang på piano och fiol. Med ett enkelt tryck på ljudmodulen kan man höra musiken och samtidigt sjunga med. De underfundiga illustrationerna är gjorda av Jessica Kurki. Och självklart finns det även noter till alla visor.

svenska-julvisor

Köpte Svenska Barnvisor åt en väns barn förra året, och den var helt genial! Därför tvekar jag inte en sekund när jag hittat Svenska Julvisor, så spänd på att se vilka låtar som finns med där.

Svenska Julvisor kan ni hitta hos Adlibris för 229:-  Så om ni har några barn i er närhet som behöver lite kultur av bästa sort så rekommenderar jag de här böckerna varmt! Eller, så köper ni dem till er själva precis som jag tänker göra  😉

10/10/13

Score!

Igår drog jag en snabbvända på City Gross innan jag fick besök av en vän. Förstår ni hur glada jag blir när de: dels plockar upp julsaker överallt i butiken, och dessutom har det mesta jag sett fram emot att lägga vantarna på. Så här har ni min jackpot.

IMAG0207

Och tydligen suddigaste bilden i hela världshistorien. Jag ber om ursäkt, men i alla fall lyckades jag hitta:

  • Gifflar pepparkaka som vi avnjöt som kvällsfika med högsta betyg
  • Apoterarnes Julmust, som självklart är en klassiker
  • Loka Pepparkaka, som jag inte smakat än, kanske blir idag efter jobbet.
  • 101 idéer Julspecial som jag bara hunnit bläddrat i, men gillade skarpt i år! Mycket fina bilder och roliga idéer.

 

 

11/12/12

Att inte hinna med..

Livet tas upp av annat än det planerade julmyset just nu. Så jag tänkte att jag tar en liten fortsatt paus till nästa vecka då jag startar julen med en superhelg i Stockholm med ett gäng andra julbloggare. Ska bli så roligt! Tänkte nog gå all in efter det.

Får se om jag hinner med något julpyssel innan nästa vecka. Borde baka något mer. Hittills har det bara blivit småkakor med apelsin och choklad, och det räcker ingenstans.

Har i alla fall julpimpat min telefon. Så här ser min bakgrund ut.

image

Fantastiskt mysig bakgrund med snö som singlar ned och närmare jul ska jag även ställa in att tomten flyger förbi ibland. Tokigt nog blir jag glad varje gång jag slår på skärmen och tror att det är väderwidgeten som visar på att det kommer snö.. så är ju inte fallet utan det bara regnar och regnar 🙁
Appen heter i alla fall snow fall live och finns både i en gratis och en betlaversion för Android. Jag hade den förra året också, älskar den!

10/26/12

Mindre än två månader kvar..

Med mindre än två månader kvar till julafton så är min blogg på plats och igång. Valde att byta från A Swedish X-mas till Underbara Jul i samband med flytten till min egna domän Eeebee.se

Nu ska jag ta tag i uppdaterandet igen, känns som om jag har massor att berätta.

Kan ju börja att berätta att snön har gjort sitt intåg här i Falu stad med besked. Det var tidigare ikväll när jag tittade ut som jag märkte att det såg så konstigt ut. Fick lov att kika närmare och döm av min förvåning när det var snö som fick det att se konstigt ut. Det snöade nämligen på tvären. Ja, riktig snöstorm var det och den försvann lika snabbt som den kom. Men än ligger lite snö kvar. Mysigt även om det inte var lika sagolikt som jag hade föreställt mig att första snön skulle vara med stora vita flingor som singlar ned. Men men, det var ju i alla fall snö.

image

10/19/12

I min fantasi..

Har jag en helvit lägenhet. Vitt från golv till tak med vit inredning. Vid jul dyker det upp röda detaljer lite här och var som bidrar till ett riktigt paradis.

Där i min fantasi kommer den här renen och granen in. Dom står bredvid ett tårtfat i glas fyllt med antika julkulor och ovanför hänger en stor spegel med gammalt buckligt glas och vitmålad ram. Runt den sitter en ljusslinga som ger ett varmt, stämningsfullt sken.

image

Ja, så ser det ut i min fantasi. Sanningen är att jag bor i en mixad, tillfällig lägenhet som inte kommer efterlikna scenariot ovan alls. Men jag är glad ändå – jag får ju fira advent i Sverige!

Renen och granen sprang jag på inne på Blomsterlandet igår. Hade inte så stora förhoppningar på den affären men oj vad fel jag hade! Helt otroligt underbart med massor av fina saker. Dom hade även en hel del detaljer till egna julgrupper. Ska helt klart dit igen när det är dax för dem.

10/17/12

Blossa årgångsglögg 2012

Yuzu och Ingefära.

Hade höga förväntningar på årets glögg då det lät lovande. Dom förstärktes ytterligare när jag öppnade flaskan och möttes av doften.

Det doftade verkligen jul på flaska!

Underbar känsla att värma glöggen och känna hur dofterna spred sig i huset.

 

Men när den väl var varm och jag tog min första sipp kände jag i stort sett ingen annan smak än spritsmaken. Smakade knappt glögg och både jag och mamma blev besvikna. När vi sedan ansträngde oss så visst kände vi den omtalade yuzun där, en smak som var behaglig, men inte på något sätt banbrytande. Ingefäran kunde man också ana, men ingen utav smakerna kom fram tillräckligt.

Kanske är det så att jag helt enkelt föredrar alkoholfria glögger för att det då faktiskt smakar något mer än sprit, men ärligt talat så tycker jag nog att jag och tjejen jag bodde hos i USA lyckades bättre med att få till en julig glögg på billigt lådvin och kryddor än vad Blossa lyckades med i år.

Yuzun känns som ett billigt försök att få något att låta exotiskt när det egentligen hade gått lika bra med en vanlig clementin. Men men, ska ge den några fler försök så kanske den växer på mig.

Mer jul i glögggen tack!

 

10/17/12

Julpost!

Titta vad som låg på golvet och väntade på mig en dag när jag kom hem

En specialtidning från Nolltvå som är vår lokala gratistidning med julbord! Nu skulle jag dock aldrig betala för att gå på julbord då det är ytterst lite jag äter, men det var ju i alla fall fina bilder i. Och när julen kommer i brevlådan, ja då börjar det ju närma sig!

 

10/10/12

Årets julklapp

På P4 Dalarna diskuterar de årets julklapp, lyssnare får ringa in och berätta vad de tror blir årets julklapp.

Nyss diskuterade de stövlar som årets julklapp, men det känns väl ändå inte helt okej. Är ju trots allt fel årstid, för på vintern ska det INTE regna, INTE.

Förra året var det ju den färdigpackade matkassen som var årets julklapp, vilket jag kan hålla med om är en bra idé. Tycker det är en briljant idé för stressade familjer.

Men, vad tror ni det blir i år?

Kriterierna är ju att det ska vara:

  • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året
  • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal
  • Produkten ska representera den tid vi lever i

Surfplattan var år 2010 annars hade jag nog gissat på det eftersom priserna börjar bli lite drägligare på dem. Men annars vet jag inte. Ska bli spännande att höra vad det blir eftersom jag ofta tycker att deras julklappar är lite väl extravaganta.. 2004 var det ju platta tvn, kanske inget jag köper i julklapp.

Crock-pot var det någon som tipsade om nyss, det kan jag faktiskt tänka mig. Ni vet en sån där grej man slänger ner maten i så tillagas det under många timmar.

Vi får helt enkelt se. 21 november presenterar de årets julklapp

Min inslagning förra året. Pappret köpte jag i USA, otroligt vackert röd metallic med snöflingor i glitter. Glitter, just det ja.. Det var glitter överallt i flera månader framöver. Men fint var det!