10/29/14

Mys morgon

En sak som är både charmigt och lite jobbigt med mitt nya jobb är de ibland mycket tidiga morgnarna.  Klockan 05 börjar vi,  men fördelen är att om det är lugnt,  som det är idag.  Då kan man unna sig lite läsning till EM kopp chai-te.  Det enda som saknas är kylan ute.

image

10/7/14

Med risk för att orsaka stress..

Jag
Är
Klar
Med
Alla
Julklappar!

Efter tio dagar i USA sitter jag här chockad,  glad och ledsen – allt på samma gång.  Jag är glad att jag hittat bra julklappar till mina nära och kära,  och att det redan är klart så jag denna julen slipper stressa utan kan koncentrera mig på att njuta för fulla muggar.  Men  samtidigt så får jag inte gå runt och leta den perfekta julklappen till mina nära och kära. 
Den enda jag har kvar att handla till är pappa,  och jag är rätt säker på att jag ska köpa lukta gott till honom.

Så kan det gå. 
Som ni förstår så har julen börjat plockats fram även i USA.  Trots att halloween självfallet har störst plats.  Men i new Orleans sprang jag på den här lilla diamanten.

image

image

image

Helt klart en välkommen kontrast till  världen där utanför.

09/16/14

Smygstart

En sån här morgon när jag sitter i fåtöljen hemma på vällan med en filt omkring mig och bara elva grader ute – då känns det lagomt att smygstarta mitt julbloggande. Speciellt eftersom  jag redan tjuvstartat på lite olika håll.

Kanske största tjuvstartat är att jag njutit av både pepparkaka och saffranskolor.  Allt tack vare morbror som promotar julshowen 2014. Den skulle jag för övrigt inte ha något emot alls att besöka i år igen.  Även om det inte var kul rakt igenom så var det en bra show med fantastisk atmosfär. Korridoren av ljusslingor med granar var helt klart fantastisk. 

Jag har dessutom den stora glädjen att rapportera att jag har ett nytt jobb,  och på det nya jobbet jobbar en kille som o det närmsta verkar lika jultokig som mig.  Ser fram emot mörka kvällar med julmusik där.

Dessutom bor jag kvar i lägenheten jag flyttade in i på Lucia förra året Och ser fram emot att få göra jul på riktigt i min underbara,  fantastiska lägenhet.

Slutligen så åker jag till USA nästa vecka och tänkte jag skulle överdosera pumpkin Spice i det grövsta.  Det ska bli frozen yogurt,  latte,  pie och allt annat de har att erbjuda med pumpkin Spice.  Eftersom det smakar jul,  jul,  jul!

image

11/30/13

Mammas julkalender

Även i år ville jag skämma bort min mamma lite extra. Därför beställde jag en te-adventskalender. Igår när mamma var ute med hundarna passade jag på att göra i ordning den.
image

image

image

image

Visste dock inte riktigt var jag skulle ställa den, men slutligen hamnade den på vardagsrumsbordet, och eftersom jag twitchade (familjeord för min stundtals lätta ocd) fick jag lov att linda om ljusslingan och göra om lite. Ser lite rörig ut just nu, men det blir bättre om några dagar.

Pappa fick en triss julkalender han, vill ju inte att han ska känna sig utanför.

Ha en härlig första advent nu <3

11/27/13

Lägesuppdatering

Jaha, hej och hå. Plötsligt hade vi adventveckan som alla julentusiaster gått och längtat efter, även jag.
Det jag inte visste då när jag längtat efter den är att jag dels skulle ha en förkylning från helvetet och att jag dessutom skulle jobba dubbelt.. 5.45-17.30 utan någon mer rast än när jag kör från jobb A till jobb B. Det gör mig egentligen ingenting, jag älskar att jobba. Men mitt julande blir lidande. Visserligen får jag lite utlopp för det i jobb B eftersom jag har förmånen att jobba med barn. Men hemma är jag inte mycket till hjälp.
Tur i oturen är det att jag bor på Vällan i år, för där blir fönstrena putsade även om inte jag gör det. Eller visst kan jag putsa fönstrena, fast då blir det i mörker vilket brukar synas i resultatet.
Men som sagt, jul blir det ändå.
Imorgon åker jag, mamma och mormor på en dagstripp till Stockholm. Det ska bli mysigt. Jag var visserligen där i helgen, men då var tankarna på annat. Dock fick jag se NKs julskyltning som enligt mig var en hit (Hallå, det var hundar liksom).

Så vi drar en statuscheck. Idag är det 27 november och jag har:

-Druckit glögg
-Lyssnat på julmusik
-Ätit pepparkakor och lussebulle/saffransgiffel
-Ätit juleskum och Alladinchoklad
-Beställt och köpt julklappar
-Kollat på julfilmer
-Julstädat (iaf ett skåp)
-Frissat i jultidningar, och så klart julbloggar
-Kollat julskyltningar

Så listan är helt okej enligt mig. Många tycker säkert jag tjuvstartat, men för mig handlar det om att få ut så mycket som möjligt av julen. 😉