10/7/14

Med risk för att orsaka stress..

Jag
Är
Klar
Med
Alla
Julklappar!

Efter tio dagar i USA sitter jag här chockad,  glad och ledsen – allt på samma gång.  Jag är glad att jag hittat bra julklappar till mina nära och kära,  och att det redan är klart så jag denna julen slipper stressa utan kan koncentrera mig på att njuta för fulla muggar.  Men  samtidigt så får jag inte gå runt och leta den perfekta julklappen till mina nära och kära. 
Den enda jag har kvar att handla till är pappa,  och jag är rätt säker på att jag ska köpa lukta gott till honom.

Så kan det gå. 
Som ni förstår så har julen börjat plockats fram även i USA.  Trots att halloween självfallet har störst plats.  Men i new Orleans sprang jag på den här lilla diamanten.

image

image

image

Helt klart en välkommen kontrast till  världen där utanför.

11/30/13

Mammas julkalender

Även i år ville jag skämma bort min mamma lite extra. Därför beställde jag en te-adventskalender. Igår när mamma var ute med hundarna passade jag på att göra i ordning den.
image

image

image

image

Visste dock inte riktigt var jag skulle ställa den, men slutligen hamnade den på vardagsrumsbordet, och eftersom jag twitchade (familjeord för min stundtals lätta ocd) fick jag lov att linda om ljusslingan och göra om lite. Ser lite rörig ut just nu, men det blir bättre om några dagar.

Pappa fick en triss julkalender han, vill ju inte att han ska känna sig utanför.

Ha en härlig första advent nu <3

10/11/13

Mitt vinterlands jullista

Johanna på Mitt vinterland har skapat en jullista som cirkulerat bland flera julbloggar.

Så här kommer min lista.

Vad är det bästa med julen?
Gemenskapen den symboliserar, julen för mig skall inte vara stressig utan en tid att umgås med folk man älskar.

Hur skulle din drömjul se ut?
Som förra julen ganska exakt. Det var snö hela december,  min lägenhet var trollbindande, lika så huset på Vällan. Ja, den var helt enkelt perfekt. Hoppas på en repris även fast det kommer se annorlunda ut när jag och mamma jobbar, syster fått barn och numer har en till familj i Stockholm, men vi löser det. Det är jag säker på.

IMG_2891
Julfrukost hos mormor och morfar 2012, helt fantastiskt

Vilka tre saker önska du att få mest av allt i julklapp i år?
Oj, har inte kommit dit än.

Vad är roligast, att ge eller få julklappar?
Tycker det är lika roligt, i alla fall när man hittar den där perfekta julklappen. Att behöva springa runt i julklappsångest är inte min grej.

Vilka är dina 5 favoriter bland alla julkalendrar som visats hittills?
1. Sunes Jul
2. Tjuvarnas Jul
3. T. Sventon praktiserande privatdetektiv
4. Kurt Olssons julkalender

Sen vet jag faktiskt inte, har det som livsmål att se ALLA julkalendrar.

Vilka är dina favoriter bland alla andra julfilmer?
Love Actually, Nu är det jul igen, Ett päron till farsa firar jul, Grinchen.

Vad lyssnar du helst på vid jul? Någon favoritjullåt?
Julmusik är heligt för mig, Absolute Christmas cdskivan med en ängel på omslaget är den absolut bästa julsamlingen genom tiderna. På senare år, i takt med spotify har min julmusik lista växt och just nu håller jag på att delar upp min julmusik i tre olika listor: Xmas checkout – musik jag hittat på bloggar som skall lyssnas igenom (stort tack till ER), Pre Xmas – all möjlig julmusik, och slutligen Xmas Xmas – creme de la creme, här kommer de bästa av de bästa jullåtarna ligga.

Om någon mot förmodan skulle ha missat den här låten så tycker jag ni bör ge den en chans. Den har nämligen klättrat upp och blivit en utav mina favoriter.

Vad äter du mest av på julbordet?
Hård macka med Slotts senap, viktigt är att det är glasburken med grön etikett. På senare år har liiiite skinka även fått följt med på smörgåsarna, men tror nästan jag föredrar utan skinka ändå.

Vad dricker du helst till julmaten?
Muuust! Och om vi duckit oss trötta på den bryter man av med en Pepsi Max för att sedan återgå till muuuust!

Vad är ett måste på godisbordet på julafton?
KNÄCK!
och kola
och Rocky Road
och brända mandlar
och snickers
och…  ja ALLT :O

När börjar du julpynta samt klä granen?
Förra året pyntade jag till första advent och klädde den till min födelsedagsfest andra advent – Det var helt perfekt och så jag kommer fortsätta göra i framtiden så fort jag skaffar mig ett hem 😉

Här hemma på Vällan brukar vi adentspynta som betyder stakar och gardiner, sen brukar väl tomtesamlingen (runt 500 tomtar) och resterande pynt dyka upp strax innan min födelsedag 22 dec. När jag var liten kläddes granen den 23 december, men tack vare mitt nötande stoltserar den i sin prakt redan 21 december.

Vilka färger har du mest av till jul?
Lite olika i olika rum. Men rött har alltid varit bestående.

Ser du på Kalle Anka varje jul?
Är jag i närheten av en TV den tiden skall Kalle Anka dåna ur tvhögtalarna medan vi barn sover i soffan 😉

Ser du på Karl-Bertil Jonsson varje jul?
Aldrig sett faktiskt.

(Bonusfrågor till julbloggare)

Vad är det bästa med att blogga om julen?
Att man har ett ställe att få utlopp för sin jullängtan och någonstans att hålla sig uppdaterad/ hämta idéer ifrån.

Läser/ följer du alla andra julbloggar som finns också, eller kanske bara några utvalda favoriter?
Jag följer alla julbloggar jag hittat via Bloglovin. De är i en annan grupp, så under resterande av året om jag inte känner jullängtar skippar jag dom helt enkelt. Men nu så här i Oktober kollar jag var 10 minut om det kommit upp något nytt.

Hur tycker du att en bra julblogg ska vara?
Egen, en julblogg skall vara mer än reklam. För mig ska det vara en insikt i andras julfirande och fixande. Det finns ingen som säger åt mig vad jag ska blogga om, så jag bloggar och köper det jag vill ha. Så bör fler bloggar vara enligt mig.

Bilder tycker jag också är viktigt, annars blir det för mycket text. Det här inlägget är till exempel alldeles för långt för min smak, men frågorna var ju så bra!

 

11/23/12

När inget går som det ska…

Väskan står packad i hallen. Biljetten till Stockholm är köpt.

Vad händer då?

Magsjuka 🙁

Inget Stockholm, ingen julbloggsträff, inget julmys.
Nej, istället är det att varva nedbäddad med att krama toaletten.

Mycket besviken nu.
God natt.

10/31/12

I

Underbara Marie har gett mig en utmärkelse. Skulle ha postat det här inlägget tidigare, men tiden har helt enkelt inte funnits.

Men tusen tack Marie! Du gjorde verkligen mig glad och rörd. Marie är gammal i gemet så de känns extra roligt när hon tilldelar mig en sån fin utmärkelse.

I och med att jag är så pass sen med det här inlägget har de julbloggar jag läser mottagit flertalet utmärkelser. Därför väljer jag att ge utmärkelsen till just julbloggar.se

En fantastisk site med julbloggar! Så kul att kika runt på alla andra julbloggar, verkligen hög stämning där.

 

10/31/12

Happy Halloween!

Idag är det som ni kanske vet Halloween. I USA har festligheterna hållt på länge, ja kanske i veckor.

Självklart önskar jag att jag fick vara där borta och delta i galenskaperna. I Greenville, min universitetsstad, vet jag att dom spärrat av alla gator nere i stan och uppför kontrollstationer för att kontrollera att alla utklädda halloweenare inte tar med sig egen alkohol eller vapen. Som sagt, galet var det och jag är otroligt tacksam för att jag fick vara med och fira – men kanske överallt att jag överlevde firandet!

Tänkte jag skulle vara väldigt personlig och dela med mig av några av de bilder som tagits under mitt halloweenfirande i staterna. Men kom ihåg, dessa bilder symboliserar inte på något sätt den jag ÄR, utan jag gjorde bara som man borde och försökte ta del av så mycket som möjligt. Det var fantastiskt kul, men helt klart upplagt för huvudvärk. 😉

Som sagt galet är bara förordet, känner mig väldigt gammal när jag tittar på de här bilderna idag.