Mitt vinterlands jullista

Johanna på Mitt vinterland har skapat en jullista som cirkulerat bland flera julbloggar.

Så här kommer min lista.

Vad är det bästa med julen?
Gemenskapen den symboliserar, julen för mig skall inte vara stressig utan en tid att umgås med folk man älskar.

Hur skulle din drömjul se ut?
Som förra julen ganska exakt. Det var snö hela december,  min lägenhet var trollbindande, lika så huset på Vällan. Ja, den var helt enkelt perfekt. Hoppas på en repris även fast det kommer se annorlunda ut när jag och mamma jobbar, syster fått barn och numer har en till familj i Stockholm, men vi löser det. Det är jag säker på.

IMG_2891
Julfrukost hos mormor och morfar 2012, helt fantastiskt

Vilka tre saker önska du att få mest av allt i julklapp i år?
Oj, har inte kommit dit än.

Vad är roligast, att ge eller få julklappar?
Tycker det är lika roligt, i alla fall när man hittar den där perfekta julklappen. Att behöva springa runt i julklappsångest är inte min grej.

Vilka är dina 5 favoriter bland alla julkalendrar som visats hittills?
1. Sunes Jul
2. Tjuvarnas Jul
3. T. Sventon praktiserande privatdetektiv
4. Kurt Olssons julkalender

Sen vet jag faktiskt inte, har det som livsmål att se ALLA julkalendrar.

Vilka är dina favoriter bland alla andra julfilmer?
Love Actually, Nu är det jul igen, Ett päron till farsa firar jul, Grinchen.

Vad lyssnar du helst på vid jul? Någon favoritjullåt?
Julmusik är heligt för mig, Absolute Christmas cdskivan med en ängel på omslaget är den absolut bästa julsamlingen genom tiderna. På senare år, i takt med spotify har min julmusik lista växt och just nu håller jag på att delar upp min julmusik i tre olika listor: Xmas checkout – musik jag hittat på bloggar som skall lyssnas igenom (stort tack till ER), Pre Xmas – all möjlig julmusik, och slutligen Xmas Xmas – creme de la creme, här kommer de bästa av de bästa jullåtarna ligga.

Om någon mot förmodan skulle ha missat den här låten så tycker jag ni bör ge den en chans. Den har nämligen klättrat upp och blivit en utav mina favoriter.

Vad äter du mest av på julbordet?
Hård macka med Slotts senap, viktigt är att det är glasburken med grön etikett. På senare år har liiiite skinka även fått följt med på smörgåsarna, men tror nästan jag föredrar utan skinka ändå.

Vad dricker du helst till julmaten?
Muuust! Och om vi duckit oss trötta på den bryter man av med en Pepsi Max för att sedan återgå till muuuust!

Vad är ett måste på godisbordet på julafton?
KNÄCK!
och kola
och Rocky Road
och brända mandlar
och snickers
och…  ja ALLT :O

När börjar du julpynta samt klä granen?
Förra året pyntade jag till första advent och klädde den till min födelsedagsfest andra advent – Det var helt perfekt och så jag kommer fortsätta göra i framtiden så fort jag skaffar mig ett hem 😉

Här hemma på Vällan brukar vi adentspynta som betyder stakar och gardiner, sen brukar väl tomtesamlingen (runt 500 tomtar) och resterande pynt dyka upp strax innan min födelsedag 22 dec. När jag var liten kläddes granen den 23 december, men tack vare mitt nötande stoltserar den i sin prakt redan 21 december.

Vilka färger har du mest av till jul?
Lite olika i olika rum. Men rött har alltid varit bestående.

Ser du på Kalle Anka varje jul?
Är jag i närheten av en TV den tiden skall Kalle Anka dåna ur tvhögtalarna medan vi barn sover i soffan 😉

Ser du på Karl-Bertil Jonsson varje jul?
Aldrig sett faktiskt.

(Bonusfrågor till julbloggare)

Vad är det bästa med att blogga om julen?
Att man har ett ställe att få utlopp för sin jullängtan och någonstans att hålla sig uppdaterad/ hämta idéer ifrån.

Läser/ följer du alla andra julbloggar som finns också, eller kanske bara några utvalda favoriter?
Jag följer alla julbloggar jag hittat via Bloglovin. De är i en annan grupp, så under resterande av året om jag inte känner jullängtar skippar jag dom helt enkelt. Men nu så här i Oktober kollar jag var 10 minut om det kommit upp något nytt.

Hur tycker du att en bra julblogg ska vara?
Egen, en julblogg skall vara mer än reklam. För mig ska det vara en insikt i andras julfirande och fixande. Det finns ingen som säger åt mig vad jag ska blogga om, så jag bloggar och köper det jag vill ha. Så bör fler bloggar vara enligt mig.

Bilder tycker jag också är viktigt, annars blir det för mycket text. Det här inlägget är till exempel alldeles för långt för min smak, men frågorna var ju så bra!

 

2 thoughts on “Mitt vinterlands jullista

  1. Vad roligt att läsa dina svar, jag gillar också personliga julbloggar. Julfrukost hos din mormor och morfar låter ju supermysigt, man vill ju hinna träffa alla närstående under juldagarna men det behöver ju inte vara just på julafton så ni kommer säkert att hitta något som blir bra trots din syster har en familj till. Att jobba på julafton låter dock inget vidare men jag gissar att man vänjer sig vid det också och hittar julmyset ändå.

    • Ja, jag har alltid varit emot att jobba på julafton, men i år har jag tänkt om.. Att ta på sig kjol till den redan röda skjortan och toppa med en tomteluva för att sedan åka till jobbet, bjuda på glögg, spela julmusik och önska mina kunder en god jul. Det kan nog bli rätt mysigt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.