Blossa årgångsglögg 2012

Yuzu och Ingefära.

Hade höga förväntningar på årets glögg då det lät lovande. Dom förstärktes ytterligare när jag öppnade flaskan och möttes av doften.

Det doftade verkligen jul på flaska!

Underbar känsla att värma glöggen och känna hur dofterna spred sig i huset.

 

Men när den väl var varm och jag tog min första sipp kände jag i stort sett ingen annan smak än spritsmaken. Smakade knappt glögg och både jag och mamma blev besvikna. När vi sedan ansträngde oss så visst kände vi den omtalade yuzun där, en smak som var behaglig, men inte på något sätt banbrytande. Ingefäran kunde man också ana, men ingen utav smakerna kom fram tillräckligt.

Kanske är det så att jag helt enkelt föredrar alkoholfria glögger för att det då faktiskt smakar något mer än sprit, men ärligt talat så tycker jag nog att jag och tjejen jag bodde hos i USA lyckades bättre med att få till en julig glögg på billigt lådvin och kryddor än vad Blossa lyckades med i år.

Yuzun känns som ett billigt försök att få något att låta exotiskt när det egentligen hade gått lika bra med en vanlig clementin. Men men, ska ge den några fler försök så kanske den växer på mig.

Mer jul i glögggen tack!

 

One thought on “Blossa årgångsglögg 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.