En hållbar jul?

Har sedan jag flyttat in i min tillfälliga lägenhet självklart redan börjat planera julen. Den är ju större än vad jag någonsin haft så en fullstor gran var självklar. Dess värre är det ju inte min lägenhet utan en jag hyr i andra hand. Det gör att jag känner att det vore otroligt korkat av mig att spendera en massa pengar på saker till den här lägenheten. Dels för att jag inte är gjord utav pengar men även för att konsumtionen jag upplevde i USA (där lagas INGET utan man köper nytt) skrämde mig nå så fruktansvärt. Det är heller inte hållbart av mig att som 25 åring redan ha större julförråd än alla mina vänner tillsammans.

Därför har jag satt mig själv under köpstopp – jag får alltså inte köpa något nytt i inredningsväg till den här lägenheten. Istället ska jag spara pengar till framtida riktiga lägenhet. Det låter kanske hårt, men jag får helt enkelt bli lite kreativ. Mamma och mormor har ju också massvis med saker, har dessutom tillgång till min systers julsaker och sitter som sagt själv även på en hel del. Så jag tror absolut att det utan problem kan bli ett julparadis i den här lägenheten också.

Har redan hittat ett par gardiner jag ska ha i köket, måste bara mäta så de räcker till. För visst är jag vilig att kompromissa – men någon måtta får det vara! Tror jag är all set med julbelysningen också, det enda jag skulle vilja ha tag på är en julstjärna i metall till sovrummet. Dom ger ju så stämningsfullt ljus och skulle dessutom göra sig väldigt bra där inne. MEN… Jag har ingen, mamma har ingen utan det är i så fall om mormor har en. Håll tummarna för mig.

Annars är det enda jag kommer lägga pengar på, men självklart så lite som möjligt, julblommor. Jag bara SKA ha hyacinter, amaryllis och julstjärnor. Så är det bara.

Vad tror ni? Kommer jag klara av det?

Annars får ju ni påpeka när jag fuskar så ska vi se vad jag kan dra för dålig ursäkt till just det inköpet.

På tal om inköp… måste fota mina nya tomtar jag köpt 😉

2 thoughts on “En hållbar jul?

  1. Tycker inte du ska hålla igen på julblommor. De ger en sådan stämning och härliga dofter. Bättre än alla tomtar i världen, om jag får tycka. Sen satsar du på levande ljus. Många levande ljus, Överallt. Sen är du hemma. Kul att du kan få ha en stor gran. Det gör mycket för stämningen. Jag gillar granar som inte är överbelamrade med pynt så det behöver du inte köpa så mycket av.

  2. Gud, det är verkligen hemskt svårt att avhålla sig från julshoppingen! Men idag kände jag bara ”ooops..!” när paketet från panduro kom. Pyssel är ju jättekul, men just att när man lägger ihop allt blir det ganska mycket nytt varje år 🙂 Då kan det ju vara bra att spara, du kommer nog inte ångra dig när du får ditt eget och kan köpa ikapp 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.