Road Trip Part 2!!!

Eftersom vår roadtrip till Orlando inte blev som den skulle bestämde vi oss för att bara packa om väskan och sedan bege oss till Jacksonville. Eftersom det var mörkt när vi begav oss ut på vägarna igen såg vi till att hålla oss alerta genom att repetera skyltarna vi såg. Lite tjatigt med det funkade. Vi höll dock på att inte ta oss ut ur Gainesville eftersom det stor två hjortar och kollade på oss i väggrenen. De hade dock vett att stanna där och resten av resan var djurfri. Vi höll dock på att hoppa av vägen när en stor truck körde upp bredvid vår lilla ford och rusade sin monster motor så mycket den bara kunde!

As our road trip to Orlando did not exactly go as we planed, we decided to just repack our bags and then depart for Jacksonville. Since it was dark when we went back on the road, we made sure that we kept ourself alert by repeating the signs we saw. A bit tedious but it worked. We almost did not make it out of Gainesville, however,  since two large deers decided that it was a good idea to watch us from the side of the road. But they had the sense to stay there and the rest of the trip was animal free. We held, however, to jump of the road when a large truck drove up next to our little ford and roared its monster engine so much it sared the crap out of us!

Men allt gick bra och vi tog oss fram till vårt hotell och checkade in till ett iskallt hotellrum. Vi hade någon fundering på att se vad som fanns omkring oss, men efter en lång dag beslutade vi oss istället för att krypa ned i sängarna och ta igen lite sömn.

But everything went well and we made it to our hotel and checked in to a freezing cold room. After a long day, we decided instead to check out the surroundings to crawl into bed and catch up on some sleep.

På Torsdag morgon gav vi oss ut till frukosten där vi blev sönder tjatade av en trevlig men lite halvsluskig man, antagligen en lastbilschaufför. Vi slängde i oss lite frukost och ursäktade oss sedan. Checkade ut från hotellet och beslutade oss för att kolla in stranden även fast det var alldeles för kallt i luften. Stranden var vacker, men det var verkligen höstväder och vi bestämde oss att åka och shoppa lite istället.

On Thursday morning we went to breakfast where we got down nagged by a nice but a bit a sloppy man, probably a truck driver. After breakfast we checked out from the hotel and decided to check out the beach even though it was too cold. The beach was beautiful, but it was really autumn weather and we decided to go shopping for a bit instead.

Shoppingcentret var helt okej och jag lyckades köpa två tröjor till mig själv och lite mer julklappar. Vi åt lite mat också i form av delikat asiatiskt mat från Panda Express. Kan ha varit det godaste jag ätit här hittils! Eftersom klockan bara var 2 och Sofie verkligen ville suga i sig lite sol beslutade vi oss för att ge stranden en sista chans och vi åkte ut och la oss ett par timmar. Det gick bra, men bada var det inte tal om.

The shopping center was alright and I managed to buy two shirts for myself and a few more Christmas presents. We ate some food also in the form of delicious Asian food from Panda Express. May have been the tastiest I’ve eaten here so far! As the clock only was two and Sophie really wanted to suck up some sun, we decided to give the beach one last chance and we went there for a couple of hours. It was ok, but swimming was out of the question.

Slutligen beslutade vi oss för att bege oss hemåt, men först stannade vi på Big Kmart som visade sig vara ett shoppingparadis och vi fick med oss en hel del trevligt hem.

Finally we decided to go our home, but first we stopped at Big Kmart, which turned out to be a shopper’s paradise and we brought back a lot of nice things.

Alldeles innan vi var i Gainesville tänkte jag kolla på tröjan jag ville ha på kvällen när vi skulle ut och äta. Dessvärre visade det sig att hon som jobbade hade glömt att lägga i den i påsen. WTF?! Ringde till dem så där lagomt imponerad, men hon sa bara att det var ett misstag och att jag kunde hämta den när jag ville. Men tack då!

Just before we were in Gainesville, I wanted to check on the shirt I wanted to wear in the evening when we was going to go out and eat. Unfortunately it turned out that the woman working behind the disk had forgotten to put it in the bag. WTF?! Called them a bit upset, but she just said it was a mistake and that I could get it whenever I wanted. Thank you!

Väl hemma när vi gjort oss i ordning för att åka och äta eftersom det var Sofie’s sista kväll upptäcker Sofie att hon har glömt sitt visa kort i en uttagsautomat i Jacksonville! Som tur var hade inga pengar försvunnit och hon lyckades spärra allt. Ännu en gång lyckades vår skicklighet sätta käppar i hjulen och så här i efterhand kan man inte göra något annat än att skratta åt vår otur!

Back home when we made ​​us ready to go and eat because it was Sophie’s lastevening, Sophie discovers that she has forgotten her Visa card in an ATM in Jacksonville! Luckily, no money has disappeared and she managed to cancel everything. At the time it was stressfull, but now I can not do anything but to laugh at our bad luck!

Middagen var ritkigt god och Sofie fick dessutom dricka sin livs första Margerita, så jag är nöjd 😉 Vi avslutade kvällen med lite stjänspaning ute vid Paynes Prairie, något som avslutades snabbt när det prasslade i buskarna…

Dinner was really good and Sofie got to drink her first Margerita, so I’m happy 🙂 We ended the evening with a little star gazing out at Paynes Prairie, which ended quickly when there was omethingg in the bushes …

[slideshow]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.