Roadtrip Part 1

Onsdag hade jag och Sofie bestämt oss för att vi skulle dra till Orlando. Bilen var laddad med monster och annan energidryck och vi gav oss iväg. Det är ungefär 2 timmar till Orlando men tiden flög fram och snart såg vi Orlando’s skyline i horisonten. Men lika snabbt som vi skymtade det hade vi passerat det och vi befann oss i de mindre trevliga delarna av Orlando.. Vi vände om och gjorde ett nytt försök för att sedan passera det igen. Irriterande länge höll vi på så här innan vi tog tail på en Volvo som ledde oss upp i ett parkeringshus och vi begav oss ut för att utforska Orlando downtown.

Wednesday me and Sofie had decided that we would do a roadtrip to Orlando. The car was loaded with monsters and other energy drinks and we left early in the morning. It is about a 2 hour drive to Orlando, but the time flew by and soon we saw Orlando’s skyline in the horizon. But as fast as we glimpsed it, we had passed it and we were in the less pleasant parts of Orlando.. We turned around and made ​​a fresh attempt, just to pass it again. Annoyingly long we kept on like this before we took tail on a Volvo that led us into a parking garage and we went out to explore downtown Orlando.

Dessvärre visade det sig att Orlando downtown inte alls var så glamoröst som vi hade hoppats på och man kan ju lugnt säga att stadskärnan var ganska tom. Vi begav oss dock till biblioteket i ett försök att få tag på en karta alternativt lite wifi, båda de sakerna failade dock. Istället bestämde vi oss för att vi skulle bege oss hemmåt för visst måste väl det finnas skyltar till Universal studios på vägen?

Unfortunately, it appeared that Orlando downtown was not as glamorous as we had hoped for and one can safely say that the town was pretty deserted. We went to the library in an attempt to get hold of a map or some WiFi, both of those things failed, however. Instead, we decided that we would start heading home, surely there must be signs to Universal Studios on the road?

Det gjorde det inte.. Och när vi slutligen stannade till på ett visitor center och fick tag på lite gratis wifi insåg vi att vi var 40 minuter åt fel håll. Med ingen lust till att vända om ställde vi istället in oss på Silver Springs som verkade vara en kombinerad djur och nöjespark. Perfekt tänkte vi och styrde glatt vår lilla Ford mot vårt nya mål.

It did not do it .. And when we finally stopped at a visitor center and got hold of some free wifi, we realized that we were 40 minutes in the wrong direction. With no desireto turn back, we decided to go to  Silver Springs, which seemed to be a combined zoo and amusement park. Perfect we thought and headed to our nwe goal in our little Ford.

Efter vägen såg vi en massa skyltar om ”Florida Citrus Center – Souvenir world” Perfekt! Tänkte vi och tog glatt den avfarten för att sedan snabbt upptäcka att denna souvenir world bestod av en nedgången bensinmack med en ännu mer förfallen och skitig liten butik som såg ut att sälja lite skit. Vi insåg snabbt vårt misstag och kastade oss upp på motorvägen igen då macken såg ut att vara hämtad från en riktig skräckfilm. Vi fick oss dock ett gott skratt av all gigantisk reklam för ingenting.

Along the way we saw lots of signs about ”Florida Citrus Center – Souvenir World” Perfect! We thought, and took joyfully the exit and then quickly discover that this souvenir world consisted of a downturn gas station with an even more dilapidated and dirty little shop that looked to sell some shit. We quickly realized our mistake and headed back up on the highway since the station appeared to be taken from a real horror movie. We got us a good laugh, however, of all the gigantic advertising for nothing.

Vi gjorde även ett liknande stopp vid ett dragracing museum.. Låt oss säga att inget riktigt gick som vi ville med våra stopp. Men till slut tog vi oss fram till Silver Springs och jag måste erkänna att det var lite spännande när vi svängde av vid den stora skylten.. Bara för att mötas av två stängda bommar. Förvirrade tänkte vi att det måste vara en bakväg så vi åkte vidare och såg till sist ett nytt visitor center och begav oss in dit i hopp om att få någon hjälp. Den lille damen bakom alla döda uppstoppade djur förklarade dock att vi visst var på rätt ställe, men att det kan hända att de stänger vid dåligt väder. Just our luck!

We also made a similar stop at a drag racing museum .. Let’s say that nothing really went as we wanted with our stops. But in the end we went to Silver Springs and I have to admit that it was exciting when we turned off the road at the big sign .. Just to be met by a closed gate. Confused, we thought that this has to be a back way so we went ahead and kept looking for another entry. There was none to find and at last we found a new visitor center and went in there hoping to get some help. The little lady, behind all dead stuffed animal, explained that we were given the right place, but that it could be that they close early during bad weather. Just our luck!

Så istället för alla stora planer vi hade slutade det med shopping på Big Lots följt av en varsin Sundae. Självklart visade sig min Sundae även den vara en besvikelse då pecannötterna i den var saltade.. Men men, jag hade i alla fall en suverän dag med Sofie och jag ångrar verkligen inte vår roadtrip! Jag menar vem vill inte se Chinatown i Orlando? 🙂

So instead of all the great plans we had we ended up shopping at Big Lots, followed by a Sundae. Of course my sundae turned out disappointing when the pecans in it were salted .. But hey… I had a superb day with Sophie and I really do not regret our road trip! I mean who does not want to see Chinatown in Orlando? 🙂

[slideshow]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.