Shopping days!

Måndag och Tisdag spenderade vi i Gainesville och gjorde alla viktiga affärer här. Typ Walmart Supercenter, Target, Ross osv. Blev en hel del shoppande och jag klarade av en hel del julklappar. Jag och Sofie tog oss fram med hjälp av en låtsaskarta, ja dvs tills jag skaffade min nya tablet som blev vår livlina på resten av våra äventyr.

Monday and Tuesday we spent in Gainesville, and visited all important stores here. Like Walmart Supercenter, Target, Ross, etc.. Was a lot of shopping and I did a lot of Christmas presents. Me and Sophie took us out with the help of an imaginary map, yes, that is, until I got my new tablet, which was our lifeline to the rest of our adventure.

I måndags efter vi hämtat upp Ida åkte vi till ett fladdermus-hus som finns här i närheten av Campus och Lake Allice. I de två fladdermöss-husen bor över 100.000 Brazilian Free-Tailed Bat och ungefär lite över 100 stycken Southeastern Bat. Dessa två kolonier samsas i husen och när skymningen faller ger de sig ut på jakt efter insekter och äter mer än halva sin kroppsvikt i insekter. Något som självklart hjälper till att hålla insekterna i schack här i Gainesville.

On Monday, after we picked up Ida, we went to a bat house near campus and Lakeallicor. In the two bat houses, over 100,000 of The Brazilian Free-Tailed Bat, and about a little over 100 of Southeastern Bat houses during the days. These two colonies intermingles in the houses and at dusk they set off in search of insects and they eat more than half their body weight in insects. Something that obviously helps to keep insects at bay here in Gainesville.

Innan det var dax för fladdermössen att bege sig ut gick vi ned till Lake Allice för att kika lite efter alligatorer, till vår stora glädje låg det en bebis alligator alldeles efter kanten som var omringad av väldigt stora sköldpaddor. Ljuset vid solnedgången var alldeles fantastisk och det var fränt att vara så nära en alligator igen, även fast oron över vart mammagator håller hus självklart var nervkittlande.

Before it was time for the bats to head out, we went down to Lake Allic to look a after some alligators, to our great joy, there was a baby alligator,  just by the edge that was surrounded by very large turtles. The light at sunset was absolutely fantastic and it was great to be as close to an alligator again, even though we had some concerns over where the mother gator was.

Nedan följer ett bildspel på dessa två dagar. För er som stör sig på bildspelet, om ni för musen över bilden kan ni se att man både kan pausa, bläddra tillbaka och bläddra framåt.

Below is a slide show of these two days. For those who don’t like the slideshows, if you move the mouse over the picture you can see that one can pause and go back and move forward.

[slideshow]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.