Hjälplöshet

Jag satt på jobbet nät en kollega frågade om vi hade hört vad som hade hänt i Paris. Eftersom jag hade en elev hade jag självfallet inte det, men visst hade jag sett att överallt i sociala medier dör ”Pray For Paris” upp. Även fast jag inte visste så anade jag redan vad som hade inträffat. Terrordåd. Ett ord som dykt upp allt oftare efter 9/11, och som för många är förknippat med islamister. Jag är säker på att många tror att terrordåd, terrorister och terrorism är islam. Men så är inte fallet. Terrorism kan faktiskt begås av ALLA, även om senaste trenden är att den begås av idioter till jihadister.

I alla religioner finns det extremister, dom som tolkar religiösa texter på ett idiotiskt sätt. De som tror att genom att begå fruktansvärda handlingar säkrar de en plats i sitt paradis. Jag personligen är inte troende, även fast jag är kristen. Och jag hopppas så innerligt att ALLA som för krig i religionens namn och dessutom dör på kuppen helt plötsligt finner sig i raka motsatsen till paradiset. Det är en klen tröst, men jag hoppas fan att dom straffas för de idiotiska sakerna dom gör. Att dom stämt dejt med sin gud och istället dyker satan själv upp.

Jag känner mig så hjälplös när jag sitter här och funderar på vad kommer näst? Hämdaktioner kommer att ske nu när IS har tagit på sig dåden. Moskeér kommer att attackeras och klyftan mellan muslimer och övriga världen kommer bli allt lite bredare. Jag känner det själv, hatet som ligger och gror djupt inom mig – Utrota dem morrar det. Men vadå utrota dem? Hur skulle man kunna utrota en hel underjordisk organisation med idioter? Det är ju omöjligt. För en sak måste alla ha klart för sig, de här känslorna som de som utförde dådet hade, det är INGET som resten av muslimerna delar. Och chansen att muslimer dog i attackerna igår är stor.

Så snälla kom ihåg det, om vi ska ha någon chans att överleva den här pågående uppgörelsen så måste vi komma ihåg att det är skillnad. För gör vi inte det, om vi plötsligt börjar tänka i fel banor så jag kan lova att vi precis har startat Apocalypsen, och vår jord kommer förintas av något så förlegat och gammalt som religion. Och vore inte det ironi? Att världen går under på grund av religion när större delen av världen för länge sedan lämnat den bakom sig.

Nej förlåt att jag svammlar. Men jag hoppas att ni som läser den här bloggen i alla fall kommer ihåg att det är INTE muslimer som utför dåden, för den muslimska tron är en FREDLIG en. Och om jag har blandat ihop några uttryck så ber jag om ursäkt, men det är inte som att jag researchar det jag skriver mer än att jag går på tidigare kunskaper och senaste uppdateringar.

Vi vinner inte det här kriget med HAT, vi vinner det med KÄRLEK. Som så mycket annat. Hat tar oss ingenstans.

CTv7Cq4W4AAwVMe

Den här bilden är det enda jag gillar med feeden som går i sociala medier just nu. För här är vad vi ska eftersträva – FRED.

”Pray For Paris” som var och en slänger upp troende eller ej känns däremot som en poser.
Jag tänker inte be för Paris, för jag tvivlar på att det hjälper dom över huvudtaget. Jag tänker däremot kriga i mitt inre för att hatet inte får vinna,
och kommer kriga i min närhet för att låta människor jag omger mig om inte kommer sugas in i hatet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.