En IKEA-historia

Jaha här sitter jag och vilar. Första gången sen jag klev upp klockan 8. Fördelen är helt klart att tiden verkligen flugit fram och nu är det bara tre ynka timmar innan jag får stänga och åka hem!

Att kliva upp 8 kanske låter som sovmorgon, men det är det inte när man hamnar på vällan 22.30 för en spelkväll.  Vi hann avverka både Guillotine, Bohnanza och Love Letter. Samtliga är kortbaserade spel som jag rekommenderar varmt till alla. Självklart vann inte jag något, men det var kul ändå.

Anledningen till att jag klev upp åtta var för att jag fått order om att infinna mig på Ikea klockan 10. Som tur var känner jag min syster och åkte först hem till vällan. Klockan var väl närmare 11 när vi slutligen var på Ikea. Jag och mamma agerade nannys medan Elin och Erik bråkade om framtida möbler.

Det var när vi kom fram till skrivborden saker och ting blev jobbiga. Jag har ju insett att jag vill ha ett större skrivbord som går ut till väggen och hade lite smått börjat kolla på det. 200 cm var för långt och 150 var för kort. Därför hade jag spanat in mig på ett svindyrt 160 cm glasbord som skulle sitta som en smäck. Men när vi var där hittade mamma en nedsatt glasskiva, som fånigt nog var ännu snyggare. Eftersom den var nedsatt pga utgående artikel fick jag ju lov att köpa en sån idag. (Det jag inte hade en tanke på här var ju att hundburen var med)
Efter att ha slängt alla planer på att äta lunch på Ikea jagade jag istället ner för att få tag på bordet. Självklart fanns det ingen skiva kvar och mamma fick vackert gå och lämna tillbaka bordsbenen hon hämtat åt mig. Besviken konstaterade jag att jag helt enkelt inte skulle ha något sådant. Vi gick dock till fyndhörnan ändå och tror ni inte att mitt skrivbord stod där, men ben och allt för ett ännu bättre pris. Ungefär här börjar vi inse att det är omöjlig att få hem både skrivbordet och hundburen.  Febrilt börjar vi leta lösning utan framgång. Till sist kommer mamma med den enda möjliga lösningen och det var att vi skulle lyfta ut hundburen för att få plats med skrivbordet. Hundburen fick mamma sen sitta och vakta medan jag åker hem till vällan och slänger ur bordet och skrämmer upp lillebror så han i sin tur kan åka över till blge och hämta hundburen eftersom jag fick lov att åka till jobbet!

Så kan det gå när man bara ska till Ikea för att titta…

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.