Nej, bättre kan ni dt!

Image

Löpsedeln för Falu kuriren (dt) 120922

Okej, först vill jag klargöra att jag inte finner händelsen på NÅGOT sätt komiskt. Det här är ett grovt övertramp av spelaren samt tränaren och det borde vidtas disciplinära åtgärder.

Men, Hur Falu kuriren (dt)  väljer att uttrycka sig är för mig helt galet (självklart är det här bara min personliga åsikt).

För det första väljer de att på löpsedeln formulera sig så att man som läsare (i alla fall jag, antagligen fler) först tror att det handlar om ett sexuellt angrepp – som jag tolkar som en fysisk eller verbal sexuell kränkning. Lite förvånad blir jag då när jag läser att spelaren påstods ha kallat den kvinnliga domaren för ”din jävla fitta”. Tyvärr är det ju så att jag inte klassar det som en sexuell kränkning då han inte på något sätt, i alla fall inte vad det kommer fram i artikeln, hotar att göra något MED hennes kön eller henne personligen. För faktum är att just ordet ”fitta” i många fall ”bara ” är ett skällsord och inte längre ett kvinnligt kön. Spelaren har däremot kränkt domaren genom att kalla henne för detta skällsord, (om det nu är vad som hänt, då tränaren hade en helt annan bild av händelsen, som alltid) och om hon finner det allvarligt nog för att anmäla till fotbolls förbundet är det ju självklart helt åt helvete.

Varför man valt att uttrycka sig så här är inte på något sätt ett mysterium. Det låter allvarligare, vilket kan locka läsare. Men det som gör mig så förbannad är att det här är en morgontidning, inte Aftonbladet eller Expressen. Det känns för långt språng från själva händelsen för att jag ska vara nöjd med dem som morgontidning, då en morgontidning enligt studierna förväntas vara mer pålitliga än kvällstidningarna. 

Vad de sedan väljer för citat att sätta på löpsedeln fick mig näst intill skratta högt: ”Jag känner mig så superkränkt”. Förlåt, men kunde dom inte ha omformulerat citatet? ”så superkränkt” hur seriöst låter det?  Tänk er att hon skulle ha uttalat sig vid ett polisförhör som sedan tas upp i rätten? Nej, hellre hade jag valt att inte ha något citat eller helt enkelt omformulerat det till något som låter seriösare, men som fortfarande visar på hur kränkt hon egentligen känner sig. Något som ”Jag känner mig otroligt kränkt” låter helt enkelt bättre.

Så vad jag vill ha sagt med det här är Ajja bajja dt! Ni skadar bara er själv när ni vinklar en händelse så här – speciellt när det finns en annan vinkel som är betydligt mer intressant. Nämligen hur vanligt det är att det förekommer kränkningar inom ungdomssporten och vad man har för disciplinära åtgärder för att motarbeta detta. Den här mycket tråkiga händelsen hade varit ett perfekt tillfälle för att ta tag i det här viktiga ämnet, på ett bra sätt. 

 

Såå.. Nu har jag sagt vad jag ville.. Puuh, tror jag saknar skolan lite!!! 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.