Black Friday!!

Okej, som ni vet gillar både jag och ida julen väldigt mycket och vi ville verkligen ha en julgran. Men dessvärre är det en av de få saker som inte är billigt i USA. Därför fick vi ju lov att go all in när det fanns en på Black Friday som bara kostade $30!

För er som inte vet vad Black Friday är så är det fredagen efter Thanksgiving då alla affärer i USA har galen rea. Med rabbatter upp till 50-60% på allt från elektronik till julgranar gör det till årets shoppinghändelse. Detta är tillfället då man köper en ny tv eller liknande. Men självklart kan det då krävas att man tältar utanför affären några dagar innan så att man är säker på att man är först in.

Flertalet olyckor har dessutom hänt vid öppningen av affärer på Black Friday där människor blivit nertrampade i trängseln som uppstår när tusentals galna Amerikaner försöker göra sig ett kap.

Jag och Ida hade ingen tillgång till bil vilket gjorde att vi vackert fick ta oss en promenad vid 23 då Target som hade granen öppnade 00. Promenaden dit var uppfriskande och vi roade oss bäst vi kunde. På vägen dit passerade vi HH Gregg som säljer hemelektronik, vi kunde se att de köade utanför men vi kunde ALDRIG i vår vildaste fantasi föreställa oss vad som väntade oss när vi kom fram till Target.

Image

Vi passerade Best Buy på vägen, och även där kunde man se hur galet det var! Men trots det fick vi en chock när vi slutligen såg entren till Target och kön som ringlade sig längst hela framsidan runt hörnet. Ju närmare vi kom desto mer anade vi vad vi hade att vänta oss.. Och mycket riktigt kön ringlade från entren ned till kortsidan, längs hela kortsidan och en bra bit på baksidan. GALENSKAP!

Image

Men eftersom detta är USA och regler som skulle ha följts inte följs kom vi in efter en halvtimme. Vi rusade bort till julgranarna och blev mycket glada och lättade över att hitta flera julgranar! Efter vi säkrat granen var det andra saker vi skulle titta på. Till vår stor glädje fick vi tag på allt vi ville och lite till.

Vi insåg dock snart att vi var nybörjare på detta. När det är Black Friday – gå inte och flanera! Skynda dig in, ta det du ska ha och gå därefter DIREKT till kassorna då det var där det tog tid. Vi köade nog 40 min för att få betala, men slutligen så tog vi oss ut.

Image

För andra shoppare tog äventyret slut här då de sätter sig i sina bilar och åker hem i lugn och ro. För oss var det aldrig något alternativ. Nej efter dessa 3,5 timmarna vi har härjat återstår det ändå en 4 km promenad hem med en julgran och diverse påsar… Men! Lyckliga som vi var över vår lyckade första Black Friday så gick det utan problem och vi kom hem 3.30 på morgonen.

Självklart var vi för speedade för att kunna sova så vi satte upp granen och kollade så att den fungerade. Vi hindrade dock oss själva från att pynta den när vi insåg att det skulle innebära att knyta snören i alla kulor. Så vi kröp i säng och sov ut ordentligt, nöjda och glada över att ha överlevt vår första Black Friday shopping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.