På min önskelista:

P4 Dalarna har i år en kampanj där de säljer så kallade änglapaket dessa består av en returpåse, en ängel samt en liten docka. Jag skrev omedelbart dessa högst upp på min önskelista.

Det är nämligen så att Returpåsen är tillverkad i New Dehli av 20 kvinnor som försörjer sig på dessa, överskottet går sedan till att bekosta boende och skolgång till 13 pojkar som annars hade levt på gatan.

Änglarna är tillverkad av tio kvinnor och en man i byn Vondeling som ligger i Sydafrika. Produktionen av änglarna  försörjer hela byn på 23 familjer då jorden där är för karg för att odla och det inte finns några som helst andra arbetstillfällen. Information om detta projekt kan ni hitta här: http://www.vondelingcraft.co.za/

Och slutligen innehåller paketet en liten docka, den så kallade Little Travelers. Dessa dockor är en del av en icke vinstgivande organisation som heter Woza Moya och de tillverkas i hemmen av kvinnor som själva är HIV positiva eller har en familjemedlem som är. Detta projekt ger dom inte bara en inkomstkälla då arbetslösheten i provinsen är 83 procent, utan det ger dem även möjligheten att jobba hemifrån och kan på så sätt fortfarande ta hand om sina familjer.
Det jag tyckte var så roligt med detta projekt är inte bara att det är välgörenhet utan dessa små dockor har även en hemsida där man kan ladda upp bilder på de små dockorna på olika platser i världen. Information om organisationen och Little Traveller hittar ni här: http://www.littletraveller.org.za/index.html

Priser för de olika paketen till Världens Barn

200 kronorspaket:
Little Traveller 40.00
Returpapperskasse 4.00
Emballage och Porto 26.00

Total kostnad 70.00 + 17.50 (moms) = 87.50.

300 kronorspaket:
Vondeling Ängel, Justine, 50.00
Little Traveller 40.00
Returpapperskasse 4.00
Emballage och Porto 26.00

Total kostnad 120.00 + 30.00 (moms) = 150.00

De olika projekten får alltså pengar och resterande pengar går till Världens barn i stort.

Pengarna sätts in på bankgironummer:103-1202

Samtliga bilder och information är tagen från SR Radio p4 Dalarna.

 

En suverän sak att önska sig, eller varför inte köpa till den som redan har allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.